Dina frågor är unika. Men vissa av dem ställs ofta.

Behöver du något? Vi är här för att hjälpa till. Sök efter svar under ”Ofta ställda frågor” om det är något du undrar över.

Tandställningar

99% av alla fall går inte att behandla ordentligt utan att flytta tänder i bägge käkarna. Det handlar om att käkarna arbetar tillsammans, inte separat.

Om någon skulle titta på riktigt nära håll så skulle de se din genomskinliga tandställning, men största delen av tiden märks den inte alls. Våra tandställningar är inte helt osynliga, men de är betydligt mindre synliga än tandställningar i metall och vi har arbetat hårt för att se till så att de är så genomskinliga som möjligt. Det här är en effektiv behandling och att använda vår tandställning varje dag ger ett slutresultat som gör det mödan värt.

Behandling

Nej, det är mycket viktigt att tänka på att tänderna i din ålder fortfarande är rörliga, så en tandställning är inte någon bra idé än på ett tag.

Du kan inte behandlas om din tandläkare har rekommenderat utdragning av en visdomstand. Om du redan dragit ut din visdomstand bör du konsultera din tandläkare innan du provar vårt tandavgjutningskit.

Det brukar variera från person till person (vissa människor har riktigt envisa tänder), men vi förväntar oss i allmänhet att se resultat redan från den första tandställningen och framåt. Att förflytta dina tänder från deras nuvarande läge till ett nytt är en gradvis process, så du kommer att märka av framstegen lite i taget.

Nej, men din behandling är i goda händer! På Franksmile tilldelas ditt fall en licensierad och kvalificerad tandläkare som kommer att skapa en skräddarsydd behandlingsplan med utgångspunkt från din tandavgjutning. Vi strävar efter att erbjuda dig bästa möjliga vård - med minsta möjliga krångel. Om du stöter på problem kan din tandläkare hjälpa dig direkt.

Tandställningen kan kännas lite obekväm och du kommer antagligen att märka av lite ömhet när dina tänder långsamt förflyttas från sitt nuvarande läge till det nya. Det är fullständigt normalt och helt enkelt ett bevis på att processen har sin gång.

Sanningen är den att riktigt bra resultat kommer att kräva lite tid. Din unika behandlingsplan kommer ta ungefär 6-7 månader att slutföra.

Självklart, men du måste använda din tandställning åtminstone 22 timmar varje dag. Vi rekommenderar att du tar ut den innan du äter och dricker och att du ser till att dina tänder är rena innan du sätter tillbaka den!

Tandavgjutningskit

Ja, foton av låg kvalitet (för mörka, för suddiga eller med för stark blixt) kommer inte att vara till hjälp för våra tandläkare när de ska diagnostisera och behandla dig. Om fotona inte visar dina tänder, ditt tandkött och din tandköttskant så kommer de att underkännas. Detaljerade instruktioner gällande detta medföljer i tandavgjutningskitet.

Ja, så därför ber vi dig att du läser igenom instruktionerna noga. Tandavgjutningarna är inte svåra att genomföra, men om man inte är uppmärksam är det lätt hänt att man gör misstag. Vi kan inte använda tandavgjutningarna om de inte exakt avspeglar dina tänders läge och form, t.ex. om de är för grunda och inte visar din tandköttslinje, eller om dina tänder skrapat emot skenans sidor. Dina tandavgjutningar är otroligt viktiga eftersom våra tandläkare kommer att använda dem för att utforma dina tandställningar och förbereda din behandlingsplan. Utan en bra avgjutning kan vi inte hjälpa dig att nå dina mål! Den goda nyheten är att vi förser dig med mycket tydliga instruktioner - ta dig tid att läsa dem och genomför dina avgjutningar i lugn och ro utan distraktioner.

Oroa dig inte, vi har tänkt på allt! Du kommer att få en förfrankerad returförpackning och en adressetikett i ditt tandavgjutningskit. Lägg dina tandavgjutningar varsamt i lådan och ta med den till närmsta DHL-ombud. Du hittar närmsta DHL-ombud här.

Allt du behöver för att mäta ut dina tänders nuvarande läge, så att våra fantastiska tandläkare kan förbereda din behandlingsplan. Du kommer att hitta instruktioner, tandskenor och kitt för att göra avgjutningen, samt en munöppnare som du använder för att hålla isär dina läppar när du fotograferar dina tänder. Du kommer också att hitta ett par praktiska handskar.

Vi vill att du ska komma igång så fort som möjligt, så du kommer att få din behandlingsplan endast två veckor efter att dina foton och ditt tandavgjutningskit returnerats.

Priser

Ja, du kan betala 1133 kr per månad i 24 månader.

Du kan börja med vårt tandavgjutningskit för 990 kr. Våra tandläkare behöver det för att utforma din skräddarsydda behandlingsplan (så det är helt nödvändigt!). Om du tycker om vår behandlingsplan efter att ha konsulterat våra experter, blir nästa steg att köpa våra tandställningar. Hela behandlingen kostar 24 900 kr vilket är ungefär 65% billigare än vanliga tandställningar i metall. Vi erbjuder också en delbetalningsplan med Klarna från 1133 kr i månaden.

Allmänt

Franksmile.se är enbart tillgänglig inom Sverige - vi arbetar givetvis på att erbjuda ett drömleende till fler länder än så